måndag, januari 16, 2006

I brist på annat


Eftersom allt just nu är så trist kan man ju kolla bakåt. Att spela Cave Story, eller Doukutsu Monogatari som den heter på originalspråket, är bland det bästa man kan göra gratis. Ett stort freeware-spel i stil med Wonderboy. Spelaren kontrollerar en liten robot med minnesförlust som hamnar mitt i en konflikt mellan en mystisk doktor och Mimigas, en slags varelser som ser ut som gulliga kaniner.

Man skuttar omkring, samlar på sig en liten vapenarsenal och gör så gott man kan för att återställa ordningen i grottan. Vapnen är jäkligt fantasifulla och kan användas till mer än att bara döda monster med. Ett av vapnen går att använda som jetpack om man uppgraderar det till högsta leveln. Inte lite coolt.

Musiken är fantastisk. Utvecklarna är så stolt över den att de slängt med ett litet program där man kan lyssna på låtarna, enski. Galleriet av monster och figurer att prata med är också fantastiskt. Åtminstone tre olika slut finns, och lyckas man nå det bästa av dem får man stå ut med en härligt jobbig slutstrid.

Ladda ner
---------
http://www.the-underdogs.org/game.php?id=5137

Inga kommentarer: